Wednesday 16 July 2014

'Cronut' at "Brewtown Newtown"



I came here at 2pm on Sunday and it was full! People lining up for the table and it will takes at least 15 mins to get the seats so I decided to get them take away, we've got all 4 flavours 
- Chocolate 
- Cinnamon Sugar
- Strawberry Jam icing sugar
- Glaze 
The best one for me is Cinnamon Sugar follow by Chocolate, Strawberry Jam and Plain sugar, For me all of them are very nice but too oily, so if I come back it's probably in next few weeks.

Brewtown Newtown
6-8 O'Connell Street
Newtown 2042
02 9519 2920

"Cronut" is a croissant-doughnut pastry invented and trademarked by Dominique Ansel Bakery in New York City.The pastry is made by frying a laminated dough in grape seed oil. The fried pastry is then sugared, filled, and glazed.

The Boston Globe described the Cronut as a "food portmanteau". In December 2013, TIME magazine named the cronut as one of the "25 Best Inventions" of 2013. (Wikipedia)







'โครนัท' ที่ "บริวทาวน์ นิวทาวน์" ผมมาถึงร้านนี้ตอนบ่าย2โมงของวันอาทิตย์ ก็เจอคนต่อคิวยาวรอโต๊ะ ซึ่งต้องรอประมาณ 15 นาทีเป็นอย่างต่ำ ผมเลยตัดสินใจซื้อไปนั่งกินนอกร้าน และซื้อทั้ง 4 รสเลย
- ช็อกโกแลต
- ซิเนมอนกับนำ้ตาล (อบเชย)
- แยมสตรอเบอรี่
- รสธรรมดา (น้ำตาล)
ถ้าจะให้คะแนน ผมว่ารส ซิเนมอนได้ที่หนึ่ง ตามด้วย ช็อกโกแลต, แยมสตรอเบอรี่ และนำ้ตาล ท้ายสุด โครนัทถือว่าอร่อยมากสำหรับคนที่ชอบขนมหวาน แต่โดยส่วนตัวผมว่ามันมันเกินไป เพราะเค้าทอดเอาไม่ใช่อบ ถ้าจะให้กินอีกทีคงต้องขอเวลาซัก 2-3 อาทิตย์ครับ

"โครนัท" คือ ครัวซอง+โดนัท คิดค้นและทำให้เป็นที่รู้จักโดย ร้านขนมในนิวยอร์ค 'โดมินิค แอนเซล'
ในปี2013 นิตยสาร'ไทม์' ได้เลือกให้โครนัทเป็น 1 ใน 25 สิ่งประดิษฐ์คิดค้นที่ดีที่สุดของปี (วิกิพีเดีย)


No comments:

Post a Comment